Известие

Collapse
No announcement yet.

Искам Алфа 146 имам въпроси

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

1.4 90 к.с е боксер. 2 вала, 4 свещи, по-евтина подръжка от т.спарка. Разхода май е като на 1.6. Според мен под 10/100 в София няма да падне. Ако сложеш газ ще е по-евтино.
    Имай предвид, че читави алфи , а още повече боксери, се намират рядко
    Търси нещо запазено, защото ако тръгнеш за конкретен двигател ще е доста трудно.
    И я карай предварително на преглед. При колегата Lisan примерно.
    145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Преди около 10 дена си взех алфа 146 1.6 T.S 97-98 веднага я вкарах в сервиза пълно обслужване и останах учуден от цената очаквах да е двойна може би като се вземе на предвид че всички говорят много скъпа била подръжката (колата е обслужвана в сервиз на алфа) За момента съм доволен возия вървеж ... само 1 нещо ме притеснява много гори около 14-16 градско в софия с включен климатик , крака също ми е много тежък и се чудя дали е нормално да гори толкова , но за да гори явно е нормално

Comment

Много е 14-16, освен ако не я караш постоянно в 5-6-7 хиляди оборота.
        Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
        Mazda 6 2.3 2005
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от AntiLuuP Покажи съобщение
          Преди около 10 дена си взех алфа 146 1.6 T.S 97-98 веднага я вкарах в сервиза пълно обслужване и останах учуден от цената очаквах да е двойна може би като се вземе на предвид че всички говорят много скъпа била подръжката (колата е обслужвана в сервиз на алфа) За момента съм доволен возия вървеж ... само 1 нещо ме притеснява много гори около 14-16 градско в софия с включен климатик , крака също ми е много тежък и се чудя дали е нормално да гори толкова , но за да гори явно е нормално
          Най-масовите причини за това са: ламбда сонда, свещи, запушен филтър. Моята като я купих харчеше 18 градско, като смених овъглената ламбда падна на 13, сега с нови свещи и кабели - 12 с климатик. Успех!
          Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
          AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
          Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Колега 14-16 как ги постигаш? На какви обороти я караш? Мойта дава ~15 като се има предвид, че сменям предавка малко под прекъсвача. Ако я карам нормално 10-11, но не се е случвало отдавна
            Компромис между науката и религията: Човек е произлязъл от маймуната, която Бог е създал по свой образ и подобие.

Alfa Romeo 146 ti (само с чип и филтър )
            Fiat Brava JTD

Comment

Първоначално публикувано от Mony Покажи съобщение
              Колега 14-16 как ги постигаш? На какви обороти я караш? Мойта дава ~15 като се има предвид, че сменям предавка малко под прекъсвача. Ако я карам нормално 10-11, но не се е случвало отдавна
              ми карам я по същия начин като позагреее ама ташака е там че я паля студена карам я около 10км тъкмо загрее и трябва да я гасна като изстине пак я палякарам и тъкмо като загрее гасна и така 2-3 пъти на ден и за капак като и ударя едно пържило и толкова отива... абе нз за 20 лв минавам около 70км градско София - тва са 8 литра абе всъщност нз дали е 16 горенето ....
              А колкото до колегата който ме съветва с ремонтите преди 10 дена е сменено абсолютно всичко което може да се смени и е имало нужда да бъде сменено ...

Comment

Щом те кефи само на външен вид ще се излъжеш и тн. не си ли много запален фен бягай на далече!

B&B Racing | bb-racingteam.com
                Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!

Comment

Първоначално публикувано от AntiLuuP Покажи съобщение
                  ташака е там че я паля студена карам я около 10км тъкмо загрее и трябва да я гасна като изстине пак я палякарам и тъкмо като загрее гасна и така 2-3 пъти на ден и за капак като и ударя едно пържило и толкова отива...
                  Нещо имаш проблем с работната температура според мен, при мен за 1 км вече си е на 90 градуса. Ако за 10км в София не ти е загряла, то там е причината за високия ти разход.
                  Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                  Mazda 6 2.3 2005
                  sigpic

Comment

Може би термостат-чето
                    Citroen C5-ko 2.0hdi black-metal

ФИАТ ПУНТО 1.2 96г.на жена ми
                    Алфа 146 1.6 т.с Алфа 156 1.8 т.с. Алфа Ромео 147 1.9 жтд 115--Ехх няма ги..

Comment

здравеите колеги,искам да си взема алфа146 1,6 тс,1996 г,обаче имало някакво чукане в клапаните,казаха ми че било хидравличен повдигач,

Comment

Най-добре разгледай обявите в раздел Продава и си земи някоя количка от тук
                        Поне е доста вероятно, че ще е гледана
                        Иначе части за тия коли има доста, в момента има сигурно 5-6 145/6ци, които се продават на части, така че дори и да има проблем в алфата, може да се оправи, вече зависи и от цената, на която ти я продават

Comment

Първоначално публикувано от MIRO7908 Покажи съобщение
                          здравеите колеги,искам да си взема алфа146 1,6 тс,1996 г,обаче имало някакво чукане в клапаните,казаха ми че било хидравличен повдигач,
                          Колега това е твоята колаhttp://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=29819
                          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                            Колега това е твоята колаhttp://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=29819
                            На негово място нямаше да му мисля! ТИ-то е уникално

Comment

и мойта дава 11-12 градско 146-1.4тс,а за алфичката просто нямам думи - кола за удоволствие
                              ALFA 146 1.4 ts. 2000г. черна перла

Comment

Първоначално публикувано от soldier_vl Покажи съобщение
                                На негово място нямаше да му мисля! ТИ-то е уникално
                                Ми аде и аз така мисля,ма е на никой неще да я вземе,колата е толкова хубава
                                Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                                Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                                Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
                                X